Uğur Mumcu Mahallesinde bulunan Yakacık çöplüğü alanı üzerine bina yapma girişimi haberimizden sonra söz konusu inşaat çalışmalarını durdurarak zemin etüt raporlarını yeniden gözden geçiren Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada,
“ – Bu arsa şahıs arazisidir. 1984 yılından beri de imarlı bir yerdir. Zemin etüdleri ve her türlü teknik çalışma da yapılmıştır. Avan projeler İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylanmış ve ilçe Belediyemiz tarafından da tüm projeleri incelemiştir.
Teknik Üniversiteden zemin etüt rapor istedik.
Fakat semt sakinlerinin de dile getirdiği gibi bir takım tehlikeler söz konusu olabilir mi diye, söylenenler gerçekten doğrumu diye teyit etmek amacıyla birde İstanbul Teknik Üniversiteden zemin etüt rapor istedik.
Apartmanın altına bomba koymuş olacaksınız.
Eğer hakikaten söylenildiği gibi ise ki çöp alanı inşaat alanının biraz üstünden geçiyor gibi haritada yani o araziden geçmiyor ama o arazide üst üste dört parsel var.
Eğer hakikaten mevcut arsa zemininde metan gazı üreten bir çöp varsa apartmanın altına bomba koymuş olacaksınız.
Yerel yönetim olarak ta tedbir almak zorundayız
Yani yasal hakkın ötesinde başka bir toplumsal olaya dönüşür ki yerel yönetim olarak ta tedbir almak zorundayız. Zemin etüt raporu yeniden İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanacak
Son raporlar gelinceye kadar her hangi bir çalışmaya izin verilmeyecektir” dedi.