özel çocuklarıatletizm şenliğinde Buluştu
Tuzla'da sanat sokaklarda
Altın Fiyatları Ne Olacak?
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Plan yapmasını ne zaman öğreneceğiz?

Plan yapmasını ne zaman öğreneceğiz?
Kartal sabri taşkın ilköğretim Okulunda paralar boşa gitti, çocuklarsa tehlikede
25.10.2011 / 00:10


Kartal Sabri Taşkın İlköğretim Okulu güçleniyor, geçici okulda merdiven problemi var. 1999 Körfez depremi sonrası okullarımız ya yıkılıp yeniden yapılıyor ya da güçlendiriliyor.

Güçlendirilmeye alınan okullardan biri de Kartal Sabri Taşkın İlköğretim Okulu.



Paralar boşa gitti

Geçtiğimiz yıl Sabri Taşkın İlköğretim Okuluna müdür olarak atanan Talat Yavuz, büyük bir çaba ve gayret ile okulu tepeden tırnağa yeniledi. İç dış boya, badana yapılan okulun zemini kalebodur ile döşendi. Bahçe kapısından çatısına kadar her yeri yeniden yapan Sabri Taşkın, şimdi onarıma alındı. 150 milyar lira ve binlerce emek verilen bina kırılıp dökülecek, sonra yeniden yapılacak. Boşa giden para, emek ve zaman.



Bu plan değil plansızlık

2011 Haziranın da boşalan Sabri Taşkın İlköğretim Okulu güçlendirilmesinin 20 Eylülde başlamasına kimse anlam veremiyor. Okul güçlenecek dediler, okul yönetimi okulu 2011 Haziran ayında boşalttı. Temmuz da çivi çakan yok. Ağustosta kazma vuran yok. Eylülde dozer yok. Üç ay kayıp olan güçlendirme kuvvetleri, okulların açıldığı 19 Eylülde okulu yıkmaya geliyor. Bu nasıl plan? Bu nasıl plansızlık?

Çocuklar tehlikede

Haziran ayında okulun boşalmasına rağmen güçlendirmenin eylül ayına kayması öğrencileri tehlikeye attı. Okullarının onarıma alınması sebebiyle eski Kartal Lisesi (Kartal Kız Lisesi) 'sine ders başı yapan Sabri Taşkın öğrencileri, geçici binalarında büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldılar. Lise öğrencileri için yapılan binada; merdivenler önemli bir sorun oluşturuyor. Okulun merdiven kenarları boş, merdiven korkuluklarındaki parmaklıklar aralıklı. Okul yönetimi ve öğretmenlere büyük görev düşen Sabri Taşkın İlköğretim Okulu'nda öğretmenler yeni okullarına geçinceye kadar rahat edemeyecekler.


Etiketler:
Bu haber toplam 201 defa okundu
YAZARLAR