PENDİKSPOR GÜÇLÜ MÜCADELESİNE RAĞMEN YENİLDİ

Trendyol Süper Lig’in 33.haftasında Lider Galatasaray evinde Siltaş Yapı Pendikspor’u ağırladı. Bu maç her iki taraf içinde önemli olduğu kadar bir tarafın Şampiyonluk diğer tarafın ise kümeden kurtulma puanı olacak bir maçtı. Pendik ekibi karşısındaki muazzam kadroya rağmen rakibine belli dakikalarda üstünlük kurdu. Aslan ise ligin çok üzerinde olan oyuncuları ile fırsatları iyi değerlendirerek maçın skorunu 4-1 tayin etmiş oldu.

Maçın başlama düdüğü ile konuk ekip 5. Dakikada Mame Thiam ile gole çok yaklaştı ama Muslerayı geçemedi. Geldiği günden bu yana baskı futbolunu takımına benimseten İbrahim Üzülmez Hoca, ev sahibi ekibin 1. Ve 2. Bölgelerinde yoğun presler gerçekleştirdi. 18. Dakikada ev sahibi ekip gole duran top ile yaklaştı fakat bu seferde sahneye kaleci erdem çıktı. Savunmadan soğuk kanlı paslaşmalar ile çıkan Pendik ekibi, orta alanda kaptırılan top sonrasında Icardi’nin ceza sahasında çektiği plase ye dur diyemedi. Durum 1-0 olduğu gibi ataklarını kanatlar üzerinden orta alan merkezine yönlendiren Aslan 37. Dakikada kaleyi bir kez daha yokladı ama kaleci Erdem’i avlayamadı. İlk yarının son dakikalarına girilirken Aslan korner vuruşundan kaleci Erdem’i son yıllarda form grafiğini yükselten stoperi Abdulkerim ile alt etti. Durum böylelikle 2-0 oldu. İkinci yarıya çok etkili başlayan Pendikspor Mame Thiam’ın dikkatsizliği sonucu durumu 2-1’e getirmedi. Çok net bir gol pozisyonu kaçmış oldu. 50. Dakikada savunma kurgusunda yaşanan kargaşa sonucu Aslan üçüncü gole çok yaklaştı. Barış Alper golü kaçırdı. 55. Dakikada Galatasaray üçüncü gole çok yaklaştı ama kaleci Erdem geçit vermedi. Bu pozisyon sonrasında Pendikspor Umut ile gole çok yaklaştı ama top kaleye paralel giderek auta çıktı. 64.dakikada Torreira’nın şutuna engel olan Erdem Canpolat, üçüncü gole de kapıyı kapattı. 75.dakikada Barış Alper’in sağ kanattan getirdiği topu boş kaleye atan Icardi durumu 3-0’a taşıyamadı. Bu pozisyondan sadece bir dakika sonra Mertens ile üçüncü golü bulan Aslan, kaledeki örümceği bir kez daha avlamayı başardı. 84. Dakikada şeref golünü atan eski Galatasaraylı futbolcu olan Alparslan Öztürk durumu takımı adına 3-1’e getirdi. Maçın son dakikalarına doğru farkı eritmek isteyen Pendikspor sol kanat bölgesinde derin zaafiyetler gösterdi. Nitekim ev sahibinin 4.golü de buradan geldi. Maçın belki de en tartışmalı pozisyonu olan penaltı pozisyonu ile 4. Golü bulan ev sahibi ekip, Erdem’in ilk penaltı vuruşunu kurtarmasından sonra VAR aracılığı ile tekrarlanan penaltıyı gole dönüştürerek durumu 4-1 yaptı.

Sonuç olarak Galatasaray yoluna dolu dizgin ilerleyerek hem üç puanı hem liderliği hem de averaj sisteminde iyi bir istatistik yakalamış oldu. Avrupa kupalarında yara almış olan Fenerbahçe adına bu maçı kazanan Aslan psikolojik momentumda cebine koymuş oldu. Pendikspor son haftalar etkili futbolu ile göze çarpan ama bu etkili oyununu sonuca dönüştürmekte zorlanan bir takım haline geldi. Düşme hattı için hiçbirşey bitmiş değil ve her an herşey olabilir. Geçmiş yıllarda son beş haftada küme hattından kurtulduğunu düşündüğümüz birçok takım sürpriz bir şekilde tekrardan düşme hattında boy göstermişlerdi. Pendikspor son haftaya ve son dakikaya kadar tüm puanlar için mücadele etmesi şart.

Erdem Kavlak